mukhrizlatif?siapa tuh?

By: mukhrizlatif wedding photographer

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 19-Sep-2007 01:48 Email | Share | | Bookmark
diari ramadhan 2



19 September 2007
00.17 a.m

macam biasa lepas berbuka badan aku start lemah2..macam tau2 jek. Aku ingat ada mesin ar kat badan aku nih leh set time..atau dia memang sengaja kesian kat aku nak suruh aku tido..tapi aku gagahkan mata nih..sebab kalau aku tido..tertangguh lagi lar kerja2 yg sepatutnya aku buat. aku bukak tv dan cuba mencari siaran yg menarik..tak ada apa yg best pon sebab arini ari selasa..last2 aku layan Jelatang sorang2..adik aku yg menemani aku dah hanyut dibuai mimpi indah..aku tengok muka dia tersenyum2 walhal dia tengah tido..gila ke apa mamat nih?..sah dia tengah mimpi ehem2 nih..house mate aku sorang lagi..awal2 dah say good nite kat aku tadi..maknanya aku tggl sorang..

bosan layan TV..aku masuk bilik..bukak laptop dan mulakan kerja mengedit..ada satu klien lagi yang aku belum upload..sambil mendengar lagu2 kegemaran yg dimainkan di winamp..aku tekun mengedit..dengan tak semena2 aku teringat peristiwa semalam masa aku balik dari bazar ramadhan..

aku ngan aji[housemate aku] pergi ke bazar ramadhan wangsa maju seksyen satu lepas kerja.. selesai beli keperluan mengisi perut..kitaorang berjalan menuju ke kereta buruk aku..baru jek beberapa pusingan tayar kereta buruk aku tuh bergerak aku terperasan ada sorang amoi chubby nih terlentang baik punya kat tgh2 jalan..nasib baik aku sempat tekan brake..kalau tak..mungkin kereta aku akan bergelar pembunuh..

aku ngan aji tengok muka masing2..lepas aku tak dapat jawapan kat muka aji..aku mulakan langkah untuk turun dari kereta..aku beranikan diri bertanya.."are u okey?"ceh..speaking plak aku nih..ehhe..dia tak bergerak..baru je aku nak tampar2 muka dia..tiba2 ada sorang laki dari arah depan menjerit..tapi aku tak paham dia cakap apa..bila toleh..ada sorang mamat dengan tak berbaju tengah berlari laju macam org tgh test sprint 60meter untuk masuk my team. Memang laju gila..macam kena kejar anjing pon ada..dah ar berlengging. Aku peratikan jek..masa tuh ar orang2 kat situ baru nak keluar tgk kenapa..sebelum tuh..semua buat tak tau jek..bengang tul aku..bila mamat tuh sampai..dia terus speaking cina sambil cuba angkat amoi tu..ntah apa dia cakap aku pun tak tau ..tapi dia tak berjaya sebab badan amoi tuh 3-4 kali ganda dpd dia. Tak lama lepas tuh...amoi tuh yg dah mula sedar terus menangis..menjerit2 macam amy mastura dalam cerita trauma..laki tuh gaya nye cam mintak maaf jek..dan pompuan tuh plak macam marah2..selepas berdrama dekat 5 minit.. baru amoi tuh bangun..aku yang konon2 macho nih pon offer ar nak hantar naik kete sampai depan umah dorang..tapi yg laki tuh cakap xyah..dekat jek dia kata..so aku ngan aji masuk kete balik dan teruskan perjalan kami ke rumah..

dalam perjalanan tuh..aku ngan aji bagi pandangan masing2..aji cakap maybe dia berdua lumba lari..pastuh yg pompuan tak larat terus pengsan..firasat aku plak, amoi tuh jatuh masa laki tuh tengah wheelie baik punya kat simpang tuh..bila sampai umah baru dia prasan yang amoi dia dah takde.. mungkin jugak kata aji..dan firasat aku disokong bila aku nampak kelibat sebuat motosikal yg telah di modified bila lalu depan rumah mamat tuh...last2, dua2 gelak besar..sampai arini..bila pegi bazar kat situ..mesti ingat cite tuh..dan bila aku nak masuk simpang tuh jek..aku mesti berhati2..mana tau..ada lagi yg terbaring kat situ jatuh lepas wheelie lagi...

apa yg pastinya..korang mesti tanya kenapa aku nak tulis panjang2 cite tuh kat sini kan..jawapannya.. suka hati aku ar..nih fp aku..sebab tuh ar aku letak gambar budak tengah jelir lidah kat atas tuh..memang aku nak tujukan kat khas kat korang...hahaha

daaa...

*moral : tolong menolong amalan mulia!
*40% dalam cerita nih aku tokok tambah untuk sedapkan jalan cerita, manakala 60% lagi cerita betul
*mungkin aku akan upload diari ramadhan nih setiap hari, hari bekerja..


Mukhriz Latif
00.41 a.m



Tuesday, 18-Sep-2007 00:53 Email | Share | | Bookmark
Diari Ramadhan

 

lomograph taken by LCA lomo camera with expired Kodak EBX

18hb September 2007
2.22 a.m

aku baru lepas bersahur berdua ngan adek aku..kitaorg masak tadi..aku bukannya pandai sgt pon..so aku buat yg ringan2 jek..ehhe..

lebeh kurang pukul 1 lebeh adek aku bangun mengganggu konsentrasi aku yg tgh melayan 'max ex' di channel 17 astro. aku pun buat2 tanya nak masak ke? bila tengok dia ke dapur..aku pun buat2 rajin tolong dia..walhal..aku nih seorg yg pemalas..haha..aku start goreng ikan bilis..ikan masin..dan telur..lepas tuh aku tggl kan kat dapur tuh..sambung layan 'whacked sport' plak sambil gelak2 melihat ragam2 manusia di kaca TV aku..adek aku meneruskan keje2 memasak kat dapur sambil bergaya ala2 chef wan.

bila semua dah terhidang semuanya..baru aku bangun..aku makan dengan berselera sekali walaupun lauk sahur aku pagi tuh hanya telur masak kicap, ikan masin dan juga ikan bilis goreng campur bawang ngan lada..aku tak tau nak panggil apa..ehhe..kira ok ar untuk orang bujang cam kitaorang nih..

lepas makan..aku terus bukak laptop dan mula taip mende2 mengarut nih..dah lama rasanya aku tak menulis panjang..kali terakhir aku menulis masa aku ngan adik aku buat zine zaman aku 'remaja dulu2'. Mungkin ada yang tau..mungkin jugak tak tahu tahu langsung..Kalau sesiapa yg join scene hc/punk mesti ada yang kenal dengan OYSTER comic.art..komik jiwang terbitan DIY..ahaha...nak2 yg tggl kat area selatan tanah air..tuh dulu ar...lepas projek OYSTER tuh dah terbengkalai..terus aku menyepi...zine tuh sepatutnya rilis issue yg ke-3..tapi xsempat disebabkan aku dan adik aku mula sibuk dengan komitmen lain..sayang...

lepas dpd tuh aku terus tak aktif menulis...surat kawan2 semuanya aku xbalas..bila terserempak.. soalan yg selalu keluar dpd mulut diaorg...'oyster apa citer?'aku just senyum..bukan sombong..tapi aku sndiri tak tahu nak jawap apa..dah lar komik yang aku buat tuh dalam dia citer bersambung2.. so siapa yang baca mesti nak tau apa jadi untuk next episodnya..dan bila issue baru tuh tak rilis.. huhu..paham2 sendiri ar...

maaf sangat2 pada yg menunggu rilisan oyster yg baru..memang oyster dah rip..tapi aku tak pasti ianya akan rilis semula atau tak..tengok ar pada keadaan...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bulan puasa nih..badan aku selalu rasa penat..nak2 time lepas berbuka..mesti aku cari port untuk lelapkan mata..dan biasanya aku akan bangun balik dalam pukul 12. dah berapa kali terawikh aku langgar..hurm..banyak sangat aku rugi rasanya..nih kalau mak aku tau mesti dia sedih..apa nak jadi ngan anak2 bujang dia nih..

bulan puasa nih jugak banyak majlis2 berbuka yg aku kena attend..CS gathering, opis aku, lomokidS antara yg dalam senarai skang nih..makan free..sapa tak nak..haha..bedal jek ar.. lomokidS nanti buat kat mana aku pun xsure lagi..rasanya KLCC kot..tempat yg paling ideal untuk jumpa dan lepak2 bersama kawan2 aku rasa..lagipun senang..ada public transport..kalau nak buat kat tempat lain..takut nyusahkan org yg takde transport plak..jom lah datang join..lepak2..kenal2.. tak kesah korang lomog ke tak..join jek..benda nih open..date dia 29hb nih..lain2 aku akan update kat sini nanti..

dah panjang rasanya aku ngarut nih..cukup ar rasanya..untuk korang2 yang baca..jumpa kat next entry diari ramadhan aku..yang xbaca..buat apa nak ucap apa2..thanx gak ar jengah2 fp nih..aku nak masuk tido..sok pagi kena keje..huhu..daaa!

*masuk hari ke enam puasa aku xdapat air KATHIRA ABU BAKAR..aku nak balik JB!!!

Mukhriz Latif
2.54 a.m


Friday, 14-Sep-2007 01:09 Email | Share | | Bookmark
Bad + Ikin, Reception, Palace of The Golden Horses

 
 
 
View all 51 photos...






Rumanza Asyikin bt Dato' Ir. Dr. Ahmad Zaini & Badri Daud

Yeah..seperti yang dijanjikan..Entry khas untuk Bad + Ikin di Palace of The Golden Horses. Reception yg meriah dengan kehadiran ramai orang2 kenamaan..termasuk Saiful Nang dan Dr. Intan[dia dok perati jek anak buah dia buat keje] hahaha Bad ngan Ikin sebenarnya orang Melaka..Tapi reception kali nih di buat kat KL khas untuk event yg terakhir. Bad sebenarnya menetap kat jepun..balik sini untuk kahwin jek..then balik sana bawak bini..ehehe..masa sebelum shoot aritu Bad ada bg saya rokok Marlboro Jepun..memang rare..walaupun dah abes..kotaknya saya tetap simpan lagi..kenangan orang kata..nak ke sana tak mampu..ehhe..Lepas abes reception semua..saya dan Sapex lepak bilik pengantin bersama dengan pengapit..huhu..kitaorang makan ramai2 sambil gelak2. Ikin belanja kitaorang dessert...sedap gila...hahha..Borak nye borak baru ar tau..Bad ngan Ikin kenal dpd zaman MIRC lagi...hahah..lama gila tak dengar mende tuh ..huhu..apa2..yang penting korang dah kahwin...kitaorg doakan korang bahagia selamanya..bulan sebelas sebelum balik Malaysia..jangan lupa k..!!

Mukhriz Latif
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel : 016-3149596
mukhrizlatif@yahoo.com
http://www.mukhrizlatif.com

YM : warghhhhhhh

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for "Merdeka Raksasa" in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government



Thursday, 13-Sep-2007 00:38 Email | Share | | Bookmark
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak..

semua org puasa la pek
hah..curi makan!
ha...best nye relax

Bulan Ramadhan
Pejam celik pejam celik...dah pun masuk bulan Ramadhan. Rasa cam kejap jek..Sebagai muslim kita kena lar tunaikan salah satu Rukun Islam nih..Teringat saya zaman dulu2..zaman dok ngan family...lebeh kurang 8tahun lepas saya rasa...semuanya orang sediakan...ada org kejutkan time sahur..ada orang sediakan makan time berbuka..ada org bawak pegi terawikh..tapi skang ni dah dok bujang, kena ar buat sendiri..dpd tak pandai masak..skang boleh ar sket2..walaupun setakat Nasi Goreng Cina guna perencah Seri Aji..haha..janji pandai..Alhamdulillah..syukur!!Bulan puasa nih mesti ramai yg ambil kesempatan berniaga..ramai juga yang pening sebab tak leh nak meniaga ...bazar ramadhan mesti fullnye...time tuh ar nak jumpa makanan yg pelik2..siap ada yang pakai nama artis sebab lariskan jualan dorang..huhu...ada yang murah..ada yang mahal..macam2!Benda yang pertama yang saya akan cari kalau bulan puasa nih ialah 'Air Kathira Abu Bakar'..kalau siapa orang JB mesti tau air nih..Layan gila..Air nih ada kat JB jek..Sebungkus dekat rm 2.50.. maybe mahal sebab dia popular...tapi serius beb..memang layan!lepas SPM dulu saya pernah kerja buat air nih..Hari2 dapat minum free..haha..dan yang bestnye air nih kita boleh jumpa time bulan puasa jek..dan disebabkan air nih gak ar muka saya keluar harian metro...haha..tahun 1999 kot..huhu..sayang..awal puasa nih saya tak dapat balik sana..maybe minggu ke 3 nanti baru dapat balik..so..bolehlar cari air nih...nak minum puas2..


Jangan Curi Makan!
Apa yg best masa puasa nih ialah cabaran org yg tak puasa untuk membeli makanan..haha ..tapi ramai gak yg selamba jek beli makananan tgh2 hari buta...memang tak tau malu..At least hormat ar org yg puasa..dulu saya pon selalu gak ponteng2 puasa nih...tapi senyap2 jek..takde ar sampai nak tunjuk2..kalau org tanya puasa ke tak..saya senyum jek..cover line!hahaha...kalau orang pompuan ok ar kot..banyak alasan..kadang2 sebulan sampai 2-3 kali time datang bulan dia.. ehhe.. kalau boleh jangan ar curi2 makan..tak elok..kalau sakit atau tak mampu takpe...tapi kalau mampu kita buat ar...kalau dah langgar tuh..jangan lupa ganti plak..huhu...


Rehat
Bulan puasa nih bermakna bulan untuk berehat bg wedding photog cam saya nih..ye ar..siapa yg nak kawen bulan nih..hahaha..org yg kedekut jek kot..tak pun orang hilang akal..haha..maybe masa2 yg kosong ni saya akan isikan dengan aktiviti2 lain..nama pun bulan beribadah... ehhe... jemputan berbuka mesti banyak punya..so just makan jek ar..hahaha..erm..sempena kehadiran bulan ramadhan nih..saya ingin memohon maaf atas segala kesilapan saya tak kira secara terang2an ataupun tidak..mana tau..terngumpat ke..apa ke..so maafkan yek..Selamat menyambut bulan Ramadhan semua! daaaa..

Mukhriz Latif
Senior Photographer
Candid Syndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel : 016-3149596
mukhrizlatif@yahoo.com
http://www.mukhrizlatif.com

YM : warghhhhhhh

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for "Merdeka Raksasa" in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government


Monday, 10-Sep-2007 01:19 Email | Share | | Bookmark
coming soon..

 

nantikan..kemunculan entry terbaru..menampilkan Bad dan Ekin sebagai pelakon utama... bertempat di Palace of The Golden Horses...tidak lama lagi..wakaka..

Mukhriz Latif
Candid Syndrome
016-3149596


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net