mukhrizlatif?siapa tuh?

By: mukhrizlatif wedding photographer

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 3-Mar-2008 15:10 Email | Share | | Bookmark
raksasa..jangan lari!



ni la keje geng2 CS..hahaha..tadi aku bangun pagi untuk shoot satu assignment casual potraiture bersama udey dan ditemani seorang rakan, Faiz. Kebetulan plak dalam kereta udey ada topeng ultraman..apa lagi..dengan bermodalkan camera canon mark II N dan lens fish eye pinjam...inilah hasel nya...ini yg dalam kereta..yg luar kereta..lagi ar..sampai semua orang horn kami kat putrajaya tadi..hahaha..dan kenyataannya..inilah saya yg sebenarnya.. maybe siapa yg pernah saya shoot..dah kenal perangai saya..sentiasa ceria walaupun dah tua..hahaha

banyak lagi aksi ultraman kat sini : http://enasabrina.fotopages.com

Mukhriz Latif aka m0qh
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 016-3149596
Email : mukhrizlatif@candidsyndrome.com
Official Website : Http://www.mukhrizlatif.com
Blog : http://blog.mukhrizlatif.com
Gallery : http://www.flickr.com/photos/mukhrizlatif
YM : warghhhhhhh@yaahoo.com


Sunday, 2-Mar-2008 20:35 Email | Share | | Bookmark
Di pasaran hari ini!



Finally, keluar jugak baby pertama CandidSyndrome sekarang. Baru tadi ambil a few promotional copies dari kilang pencetak. Masih banyak kelemahan yang perlu dipelajari untuk masa akan datang. Tetapi, sebagai permulaan dalam penerbitan, saya dah puas hati. Akan datang kita boleh improve lagi. InsyaAllah akan berada dalam pasaran pada Isnin hadapan 3 March 2008

"Dua Dunia Satu Cinta" adalah tajuk buku ini. Buku yang mengandungi koleksi disepanjang persiapan perkahwinan Ning Baizura & Omar Sharif Christopher Layton Dalton. Duration pengambaran yang melebihi 3 bulan sehingga ke hari kemuncak mereka. Semuanya terkandung di dalam buku setebal 132 muka surat ini.

Dapatkan dari mana2 kedai majalah, 7 eleven, kedai2 buku edaran oleh
MPH Distribution mulai Isnin 3 March 2008.



Friday, 29-Feb-2008 11:13 Email | Share | | Bookmark
Azwyn + Shahnaz, Solemnization

 






Azwyn & Shahnaz
The Solemnization
Taman Melati, Kuala Lumpur

Dah lama KL tak hujan lebat. Tapi petang tadi dia turun dengan selebat2nya..terbantut hajat aku nak keluar makan. Perut aku dah berbunyi2 mengikut irama lagu..Bahan bakar juga dah kehabisan stok..Arghh..menambah lagi serabut kepala aku..

Kilat dan petir asyik menari2..guruh mulakan dentuman..Aku dah mula serabut. " Apa aku nak buat nih!.."Astro tak boleh tengok..komputer riba aku plak, aku tengah upload gambar2 kat flickr..so tak boleh kacau sebab line maxis broadband kat sini teramat teruk..Aku capai gitar..dan mulakan nyanyian sumbang aku..Aku cuba menjadi komposer dengan mereka beberapa lagu walaupun aku tahu lagu tuh tak sedap. Yng penting aku dapat hiburkan hati kusut aku nih. Aku toleh kepada komputer riba aku..dan..yes..flickr aku dah setel..dan dengan itu..teriptalah entry nih..hahaha..sapa suruh korang baca intro kat atas nih..hahaha..

ok..entry kali nih khas untuk majlis pernikahan Azwyn dan juga Shahnaz..Sekarang dorang dah pon selamat terbang ke Dublin sebab Shahnaz nih keje kat sana. So Awin pun terpaksalah ikut sekali..huhu..Jadi orang sana la nampaknye..ehhe..Majlis berlangsung meriah. Aku dilayan ngan begitu baik oleh family dan kawan2 diaorg.. seronok shoot diaorg nih..Hope sangat dapat lepak sekali bila2 nanti. Kalau balik Malaysia inform lah yek..And thanx sebab hired CS TEAM untuk big day korang hari tuh..Semuga cepat2 dapat baby k..

dah, dah, dah..jom tengok full entry kat sini

Mukhriz Latif aka m0qh
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 016-3149596
Email : mukhrizlatif@candidsyndrome.com
Official Website : Http://www.mukhrizlatif.com
Blog : http://blog.mukhrizlatif.com
Gallery : http://www.flickr.com/photos/mukhrizlatif
YM : warghhhhhhh@yaahoo.com


Tuesday, 26-Feb-2008 22:59 Email | Share | | Bookmark
Thailand Trip : Part 3 : Last

 








Bas membelok ke arah sebuah kawasan yg sebuk..aku cuba perhatikan betul2..rupanya stesen bas yg agak besar ar..aku ngan Udey tertanya2..tadi masa naik bas..tunjuk gambar floating market..diaorang kata betul..angguk2 jek semua. Aku terus jumpa awek konduktor bas tuh untuk kepastian. Dia tak paham plak..argghhh tensi! Kebetulan ada sorg mamat nih pandai cakap sket2..Dia suruh aku ikut dia...bila aku tanya..dia tak reti nak jawap. Aku pun malas nak tanya lagi. Aku ngan Udey mengekori jek mamat tuh dengan penih tanda tanya. Dia bawak aku pergi satu building bersebelahan dengan building yg mula2 tadi dan tunjuk kan satu kaunter..rupa2nya..kena naik bas lagi satu..cet..lepas ucap 'kap kun kap'..mamat tuh pun blah..aku ngan Udey pon beli tiket ke Dumneon untuk ke floating market tuh.

Dalam bas..ada 3 org awek Ukraine yang nak kesana gak..borak ar sket2..ngurat2..bila dah tak tau nak bual apa, masing2 pun layan perasaan. Ingatkan sekejap jek ke Dumneon tuh..rupanya lama gila..tertekan plak aku..dah lebeh sejam masih lg tak sampai..dan lepas 15 minit..akhirnya..sampai gak ke tempat yg ditujui..bila turun je dpd bas..tak nampak plak tanda2 yg kat situ floating market..sungai ada..tapi sampan takde. Otak aku mula berfikir.."nih confirm kena naik lagi satu transport nak pegi situ ar nih" aku buat andaian. Yup..betul tekaan aku..untuk ke floating market tuh kami kena naik boat..memula aku ngan Udey tak nak sebab kami just nak shoot dpd atas jek..lepas bincang2 balik..kami ikutkan..aku mulakan tawar menawar ngan awek thai yg jaga kaunter boat tuh. lepas bertekak dan buat2 merajuk tak nak naik..dia pun bg less..awek2 Ukraine tuh naik satu boat ngan kitaorg..suka diaorg dapat tambang murah dengan hanya senyum tengok aku tawar menawar..cet!huhu..tapi takpe..ada gak penghibur hati kat atas boat tuh. ...READ MORE

click HERE for full entry [story and picture]

Mukhriz Latif aka m0qh
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 016-3149596
Email : mukhrizlatif@candidsyndrome.com
Official Website : Http://www.mukhrizlatif.com
Blog : http://blog.mukhrizlatif.com
Gallery : http://www.flickr.com/photos/mukhrizlatif
YM : warghhhhhhh


Wednesday, 20-Feb-2008 11:51 Email | Share | | Bookmark
Jangan lupa beli surat khabar Berita Harian Sabtu nih ok!!!






Emilia & Harith
Putrajaya

For more picture/story click HERE

lomography





what the hell is lomo? banyak yg tanya aku pasal mende nih..sebabnya..scene lomo kat malaysia nih still tak meluas lagi..dan aku yakin sekarang nih orang maseh ramai lagi tertanya2 apa tuh lomo..dan kalau korang nak jawapannya...beli lah surat khabar Berita Harian sabtu nih ok...ehhe

Mukhriz Latif aka m0qh
Senior Photographer
Candidsyndrome
Colours of Asia Sdn Bhd
Tel / Fax 03-80766878 / 016-3149596
Email : mukhrizlatif@candidsyndrome.com
Official Website : Http://www.mukhrizlatif.com
Blog : http://blog.mukhrizlatif.com
Gallery : http://www.flickr.com/photos/mukhrizlatif
YM : warghhhhhhh

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for “Merdeka Raksasa” in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net